• Dijital dünyada iş yapma ve hayatta kalmanın entegre becerilerine sahip olmaya ve bunu gereken durumda gereken araçlarda doğal bir iş yapma akışının içinde deneyimlemeye işaret eden dijital akıcılık, öne çıkan teknoloji kültürü becerileri arasında ilk sıralarda. Dijital okuryazarlıktan farklı olarak da daha geniş bir anlamlandırma ve uygulama becerisi gerektiriyor.

  • Dijital akıcılık (digital fluency), teknoloji kültürünün becerilerinde gittikçe öne çıkan beceriler arasında öne çıkıyor. Dijital dünyada çalışırken, eğlenirken ve öğrenirken farklı dijital dünya becerileriyle birlikte akmak, gereken durumda gerekli beceriyi akışı kuvvetlendirmek için de kullanmak, dijital akıcı olmanın karakter özelliği…

  • Z Kuşağı da dahil olmak üzere işgücünün genç üyeleri dijital tükenmişlikle karşı karşıya; iş gücündeki 18-25 yaşındakilerin yarısından fazlası işlerini bırakmayı düşünüyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun Jobs Reset Summit 2021 çıktılarından biri, Microsoft’un ‘Sıradaki Büyük Bozum Hibrit Çalışma, Hazır Mıyız?’ adlı raporu. Raporda Z Kuşağı’nin hibrit çalışma konusundaki patinajları, işin geleceğine hazırlık mücadelelerine dair sinyaller veriyor.

  • Dünya Ekonomik Forumu’nun işin ve iş gücünün geleceği hakkında değişim parametrelerine dair çerçeveleri masaya yatırdığı zirvelerinden biri de Jobs Reset Summit. Zirvenin 2021 projeksiyonun konuşulduğu oturumlar yapıldı. Pandemi sonrası ekonomiden, hibrit çalışmanın risklerine, beceri gelişiminden, iş gücü değişimine dair global paradoxlara hepsi zirvenin masasındaydı.

  • Hibrit çalışma, yeni çalışma normları oluşumunun yanında, işyerlerinin fiziksel şartlarınının de dönüşümünü tetikliyor. İşin geleceğinin hazırlığında bütünsel bir yolculuk oluşturmanın gerekliliğini oturtan kurumlardan Salesforce’un hazırlığı, ezberleri de bozmasıyla kurumlara ilham oluyor.

  • Geleceğin İşleri Raporu, değişimin hızını takip ederek geleceğin işlerini ve becerilerini haritalandırır. Rapor, 2020 yılının pandemiye bağlı bozumlarına ışık tutmayı amaçlarken, uzun vadeli ekonomik döngüler kadar, önümüzdeki beş yılda teknoloji üretimi, işler ve becerilerin beklenen görünümü hakkında da görüş sağlar.